სად შევიძინოთ?
Ulceraţiile cavităţii bucale

Igiena orala

Alimentaţia corectă, îngrijirea zilnică şi măsurile de prevenţie sunt esenţiale pentru igiena dumneavoastră orală.

Gura este o poartă de acces spre corpul dumneavoastră și este important să vă păstrați mucoasa bucală sănătoasă.

Imaginea 3D a unei bacterii

Unul dintre scopurile igienei bucale este reducerea bacteriilor patogene.

Sănătatea cavităţii bucale începe cu o alimentație corectă. Produsele alimentare pot afecta sănătatea cavităţii bucale în mod negativ sau pozitiv. În primul rând este important să beţi suficiente lichide și să evitaţi pe cât posibil consumul alimentelor excesiv de dulci (bomboane, gem, produse din zahar rafinat) și a alimentelor acide (vin, sucuri de fructe).

Gardianul tractului gastro-intestinal

Cavitatea bucală vine în contact atât cu aerul pe care îl respirăm, cu alimentele, cât şi cu o varietate de germeni. Majoritatea microbilor sunt inofensivi, iar sistemul imunitar al organismului este capabil să-i menţină sub control. Cu toate acestea, fără o igienă orală corectă, bacteriile se pot înmulţi producând infecții ale cavităţii bucale.

Îngrijirea zilnică şi măsurile de prevenţie sunt esenţiale pentru igiena dumneavoastră orală. Uneori, însă, periajul dinților sau folosirea aţei dentare pot produce accidental mici leziuni la nivelul cavităţii bucale. Pentru o bună igienă orală se recomandă utilizarea unei ape de gură, cum ar fi Anaftin® Apă de gură, ce conţine ingrediente care acoperă leziunile mici.

Imagine fotografică: periuţa de dinţi şi aţa dentară

Periuţa de dinti, aţa dentară şi periuţa interdentară pentru îngrijirea dentară zilnică

Periajul corect trebuie să devină o obişnuinţă. Printr-un periaj corect efectuat se elimină tartrul şi resturile alimentare de la nivelul suprafețelor dentare interne, externe, precum și suprafețele masticatoare. Nu toate persoanele ştiu să efectueze un periaj dentar corect. Se recomandă să se acorde o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  • Cand alegeți o periuță de dinți, e bine să aibă un cap mic de periaj, cu un mâner potrivit şi confortabil mâinii dumneavoastră.
  • Efectuaţi periajul dinţilor de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute, folosind o pastă de dinţi care conţine fluor.
  • Fiţi blând – periajul dentar dur și periuțele de dinți uzate pot deteriora smalţul dinţilor.

Puteți curăța spațiile interdentare utilizând aţa dentară sau o periuţă interdentară. Acestea sunt indicate chiar și pentru dinții foarte apropiaţi. Medicul stomatolog vă poate recomanda o periuţă interdentară cu o dimensiune potrivită pentru dumneavoastră.