სად შევიძინოთ?
Ulceraţiile cavităţii bucale

Mucoasa cavităţii bucale

Mucoasa cavităţii bucale captuşeşte întreaga cavitate bucală. Mucoasa se deosebește clar de restul pielii.

Cavitatea bucală poate fi descrisă ca o oglindă care reflectă starea de sănătate a unei persoane. Este important să fie păstrată în perfectă stare de sănătate.

Gura noastră (cavitatea bucală) este sensibilă la gust şi atingere.
Mucoasa orală căptuşeşte întreaga cavitate bucală.

Mucoasa cavităţii bucale se deosebește clar de restul pielii, deoarece nu există aproape nici o cheratinizare (cornificare). Însă la nivelul mucoasei bucale există un număr de receptori specifici. Avem nevoie de aceşti receptori pentru gust, atingere și pentru a simţi temperatura.

Mucoasa orală prezintă o vascularizaţie bogată. Gingia, parte componentă a gurii, este acoperită cu mucoasă. Aceasta acoperă maxilarele și este bogată în fibre care ancorează dinţii.

În cavitatea noastră bucală  există multe tipuri diferite de bacterii, ceea ce creează un echilibru pentru o floră bucală sănătoasă. Uneori, când acest echilibru este perturbat, unele dintre aceste bacterii pot fi dăunătoare pentru dinți și pentru mucoasă. Astfel de bacterii pot produce toxine care irită gingia şi pot determina apariţia inflamaţiei la nivelul cavităţii bucale.

Cea mai bună soluţie pentru a avea o mucoasă bucală sănătoasă este igiena orală corectă și temeinică. Aceasta include periajul regulat al dinţilor şi tratamentul cu apă de gură.

O igienă orală bună este importantă pentru a preveni apariţia ulceraţiilor şi a leziunilor dureroase la nivelul cavităţii bucale.