სად შევიძინოთ?
Erupţia dentară la sugari

Când este nevoie să consultăm medicul pediatru?

Nu aveţi motive de îngrijorare în timpul perioadei de erupție dentară. Este, însă, posibil să existe alte lucruri pe care trebuie sa le discutaţi cu medicul pediatru.

Dacă copilul prezintă febră (temperatura corpului ajunge la 38,5 °C) sau febra durează mai mult de 2 zile, ori observaţi că plânge în mod constant, este necesar să discutați cu medicul pediatru.

Copil la doctor

Majoritatea medicilor pediatri vor pune întrebări cu privire la erupția dentiţiei temporare la fiecare consultaţie

Erupția dentară este un proces care durează o perioadă mai lungă de timp. Nu trebuie să vă îngrijoraţi dacă copilul  este mai iritabil și prezintă o creştere uşoară a temperaturii. Puteți să amelioraţi starea copilului prin calmarea durerii şi înlăturarea disconfortului.

Dacă însă simptomele se agravează - de ex. temperatura corpului ajunge la 38,5 ° C sau febra durează mai mult de 2 zile - sau copilul plânge în mod constant, ar putea exista și alte motive care justifică aceste simptome, cum ar fi infecția urechii sau altă afecţiune. În acest caz este necesar să discutați cu medicul dumneavoastră pediatru. Erupția dentiţiei temporare se poate întinde pe o perioadă mai mare de 2 ani. În mod normal, copiii se obișnuiesc cu acest fenomen și nu reacționează la fel de puternic la erupţia ultimilor dinţişori, asa cum reacţionează la primii.

Începând de la vârsta de 3 ani copilul trebuie să meargă la medicul stomatolog de două ori pe an pentru o examinare regulată a dinților.