Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condiții speciale pentru copilul meu

În timp ce unii copii par să nu aibă niciun fel de durere, pentru alții erupția dentară este un eveniment neplăcut sau chiar dureros. Este foarte stresant și pentru părinți, mai ales dacă este primul lor copil și poate nu știu la ce să se aștepte, cum să identifice semnele de erupție dentară și cum să reducă disconfortul copilului lor.

Bebeluș cu inel de dentiție
Bebeluș cu inel de dentiție

Este foarte stresant și pentru părinți, mai ales dacă este primul lor copil și poate nu știu la ce să se aștepte, cum să identifice semnele de erupție dentară și cum să reducă disconfortul copilului lor.

Simptomele asociate erupției dinților de lapte se reduc odată cu vârsta. Majoritatea semnelor pot fi observate în timpul erupției incisivilor de lapte.

În trecut, erupția dentară a fost considerată responsabilă pentru o serie de boli ale copilăriei. Mulți părinți cred în continuare că erupția dentară cauzează febră, vărsături, diaree sau rinoree. Chiar și unii profesioniști din domeniul sănătății cred că anumite simptome sistemice sunt asociate erupției dentare. Cu toate acestea, studiile observaționale realizate pe un număr mare de sugari au arătat că nu există o asociere cauzală între erupția dentară și infecții, febră sau diaree.

Acestea au demonstrat că majoritatea semnelor și simptomelor sistemice care au apărut în timpul erupției dentare (febră, vărsături, scaun moale, apetit scăzut pentru lichide și tuse) se datorează altor cauze, de exemplu unor infecții, care sunt foarte frecvente la acea vârstă, și care au apărut simultan cu erupția dentară.

În mod normal, erupția dinților de lapte nu trebuie să fie asociată cu dureri severe pentru copilul dumneavoastră. Însă, o nouă experiență pentru copilul dumneavoastră și disconfortul cauzat de gingiile umflate și iritate pot să facă în așa fel încât copilul să necesite mai multă atenție în această perioadă de dezvoltare.

Vă puteți ajuta copilul în această perioadă specială, oferindu-i multă atenție și iubire. Există, de asemenea, mai multe modalități de a ameliora durerea și de a înlătura disconfortul.

ATENȚIE

Febra nu este neapărat datorată erupției dinților. De fapt, chiar o infecție poate cauza apariția febrei. Prin urmare, este recomandat să consultați medicul pediatru în cazul unor acuze persistente.

ȘTIAȚI CĂ

Simptomele asociate erupției dinților de lapte se reduc odată cu vârsta. Majoritatea semnelor pot fi observate în timpul erupției incisivilor de lapte. Bebelușii sunt mai liniștiți când ies ultimii dinți.