Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Informații privind erupția dentară la sugari

La unii copii, primii dinți apar fără nici un semnal de avertizare, în timp ce la alții erupția dinților este un proces de lungă durată, cu disconfort și alte simptome.

Bebeluș cu mama și tată

Primul dințișor apare, de obicei, la vârsta cuprinsă între 4 și 6 luni

Bebeluș cu mama și tată

Primul dințișor apare, de obicei, la vârsta cuprinsă între 4 și 6 luni

Copilul dumneavoastră a avut dinți chiar înainte de a se naște. Doar că erau ascunși în interiorul maxilarelor.

Când bebelușul ajunge la vârsta de 4 - 6 luni, din acești muguri dentari mici se dezvoltă dinții de lapte, inițial sub gingiile care încă îi protejează.

Între 4 și 12 luni, primul dinte străpunge gingia. Atât începutul erupției dentare, cât și ordinea în care apar dinții pot varia cu câteva luni.

Reprezentare schematică a dinților superiori și inferiori

Nu există reguli precise pentru momentul exact al erupției dentare, ci un anumit interval

Reprezentare schematică a dinților superiori și inferiori

Nu există reguli precise pentru momentul exact al erupției dentare, ci un anumit interval

Apariția primului dințișor al unui sugar este considerată de majoritatea părinților unul dintre reperele de dezvoltare importante, putând fi o perioadă dificilă și extenuantă atât pentru copil, cât și pentru părinți. Semnele și simptomele care se presupune că sunt cauzate de erupția dentară sunt:

  • Copilul dumneavoastră are dureri, iar mucoasa cavității bucale de deasupra dintelui este inflamată (roșie și umflată)
  • Bebelușul este mai iritat și mai sensibil decât de obicei. Nu doarme bine noaptea, plânge mai mult și mănâncă mai puțin decât de obicei.
  • Copilul dumneavoastră pune în mod constant degetele sau o jucărie în gură și mestecă. Producția și fluxul de salivă cresc semnificativ. Unii copii dezvoltă o iritație a pielii în jurul gurii.
  • Copilul dumneavoastră își poate pierde pofta de mâncare și poate începe să își frece urechea pe partea pe care erupe dintele.

ATENȚIE

Febra nu este neapărat datorată erupției dinților. De fapt, chiar o infecție poate cauza apariția febrei. Prin urmare, este recomandat să consultați medicul pediatru în cazul unor acuze persistente.

ȘTIAȚI CĂ

Nu există reguli precise pentru calendarul exact al erupției dentare, ci un anumit interval. Primii 10 dinți apar de obicei la vârste cuprinse între șase și nouă luni. Erupția dentară completă poate dura câțiva ani.