Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Înlăturarea durerii și a disconfortului copilului meu

Există o listă lungă de măsuri și de agenți folosiți în mod obișnuit pentru a ușura procesul de erupție dentară pentru copilul dumneavoastră și pentru a înlătura disconfortul creat.

Bebeluș care plânge

În perioada erupției dentare, copiii sunt mai plângăcioși decât de obicei

Bebeluș care plânge

În perioada erupției dentare, copiii sunt mai plângăcioși decât de obicei

Numeroase remedii pentru erupția dentară sunt puse în practică fără sfatul unui profesionist din domeniul sănătății, acestea bazându-se pe informațiile primite de la asistentele medicale din comunitate, de la prieteni, de la alte mame și din cărțile din categoria „self-help”, iar strategiile farmacologice și non-farmacologice sunt folosite de obicei în combinație cu acestea.

În trecut, se utilizau numeroase măsuri nedemonstrate clinic care să ajute în procesul de erupție dentară, de exemplu un inel de dentiție (din plastic) oferit bebelușului ca să îl roadă. Astfel, durerea este ameliorată temporar de presiunea produsă de roaderea inelului de dentiție. Dacă folosiți un inel de dentiție pentru copilul dumneavoastră, evitați inelele umplute cu lichid, deoarece conținutul potențial iritant al acestora poate să se scurgă.

Durerea este redusă în cazul multor sugari la roaderea unor grisine sau a pâinii întărite, iar unii părinți folosesc pâine congelată sau fructe și legume proaspete și congelate, de exemplu un castravete decojit răcit. Pe lângă efectul răcoritor, principalul efect al acestei metode constă și de această dată în presiunea care va reduce temporar durerea. Același lucru se va întâmpla dacă un părinte freacă gingiile bebelușului cu un deget curat.

Periuțele moi din silicon ale tubului Anaftin® Baby Gel gingival pentru erupția dentară acționează în acest fel. În plus, acesta atenuează durerea prin etanșarea zonei afectate și prin calmarea gingiilor iritate.

Unii părinți caută agenți farmacologici, cum ar fi analgezice sau anestezice locale, pentru a ameliora disconfortul cauzat de erupția dentară la copilul lor.

Însă una dintre cele mai eficace metode de calmare a unui copil care suferă din cauza erupției dentare constă în mângâierea și alinarea oferită acestuia.

Datorită salivării excesive în timpul erupției dentare, porțiuni ale gurii bebelușului, ale gâtului și pieptului sunt mereu umede, putând duce la apariția iritațiilor și la înroșirea pielii.  Bavetele sau eșarfele pentru gât absorb umezeala și mențin pielea uscată.

ATENȚIE

Febra nu este neapărat datorată erupției dinților. De fapt, chiar o infecție poate cauza apariția febrei. Prin urmare, este recomandat să consultați medicul pediatru în cazul unor acuze persistente

ȘTIAȚI CĂ

Masarea atentă a gingiilor și a maxilarului poate să ajute bebelușul dumneavoastră.