სად შევიძინოთ?
Erupţia dentară la sugari

Condiții speciale pentru copilul meu

De ce au nevoie copiii de mai multă atenție decât de obicei în timpul erupției dentare și ce puteți face pentru a vă ajuta copilul.

În timp ce unii copii par să nu aibă niciun fel de durere, pentru alţii erupţia dentară este un eveniment lipsit de confort sau chiar dureros.

Baby with teething ring

Acest  disconfort apare din cauza senzaţiei de presiune şi tensiune la nivelul oaselor maxilarului cauzate de creşterea fluxului sanguin local şi a edemului produs prin creşterea permeabilităţii vasculare. Astfel,  gingia se tumefiază şi poate deveni roşie, apărând durerea sau senzaţia de disconfort.

De regulă, erupția dinților de lapte nu ar trebui să provoace dureri severe copilului tău. Cu toate acestea, în perioada erupţiei dentare bebelușii sau copiii mici sunt adeseori mai sensibili sau mai plângăcioşi decât de obicei. În special erupția molarilor mari poate fi percepută ca fiind mult mai neplăcută comparativ cu erupția celorlalți dințişori. Este de înţeles faptul că în această etapă de dezvoltare copiii au nevoie de mai multă atenție decât în mod obișnuit.

Vă puteți ajuta copilul în această perioadă specială, oferindu-i multă atenție și iubire. Există, de asemenea, mai multe modalităţi de a alina durerea și de a înlătura disconfortul.