სად შევიძინოთ?
Erupţia dentară la sugari

Înlăturarea durerii și a disconfortului copilului meu

Pentru ca perioada de erupție a dinților să fie mai uşoară pentru copilul dumneavoastră și să puteţi înlătura disconfortul creat, pot fi utile următoarele sfaturi:

Sugar care plânge

În perioada erupţiei dentare, copiii sunt mai  plângăcioşi decât de obicei

Mușcarea unei linguriţe reci (din plastic) sau a unui inel de dentiție rece, ţinute în prealabil în frigider. Evitaţi răcirea acestor obiecte în congelator la temperaturi sub zero grade, deoarece acestea ar putea îngheța  buzele sau maxilarul copilului și ii pot afecta pielea. De asemenea, asigurați-vă că aceste obiecte nu sunt toxice!

Masajul uşor şi atent al gingiilor și a maxilarului cu vârfurile degetelor. Puteţi folosi rulouri speciale  din silicon de la  farmacie sau un tampon de bumbac înmuiat în ceai de mușețel, ameliorând astfel disconfortul copilului dumneavoastră. Periuța moale din silicon a tubului Anaftin® Baby Gel gingival pentru erupţii dentare functionează in acest fel.

Gelurile de dinți speciale de la farmacie precum Anaftin® Gel de dinți pentru copii pot fi recomandate pentru copilul dumneavoastră. Acest gel ameliorează durerea prin etanşarea zonei afectate și nu prin folosirea analgezicelor.

Datorită salivării excesive în timpul erupţiei dentare, porţiuni ale gurii bebelușului, ale gâtului și pieptului sunt mereu umede, putând duce la apariţia iritațiilor și la înroșirea pielii. Bavetele sau eșarfele pentru gât absorb umezeala şi menţin pielea uscată.