სად შევიძინოთ?
Ghid pentru Sănătate Anaftin®

Cum să evitați problemele cu aparatele dentare

Nu ești mulțumit de aparatul tău dentar? Avem sfaturi despre mâncatul cu aparat dentar, despre curățarea aparatului dentar și despre evitarea zgârieturilor.

Dinții noștri sunt importanți nu numai pentru sănătatea corpului nostru, dar și pentru vorbirea si aspectul personal. Dacă dinții nu sunt la locul lor corect, poziția lor poate fi corectată cu aparatul dentar. Cel mai frecvent, această corecție are loc la copii și adolescenți, în timp ce craniul și fălcile sunt în continuă creștere, dar aparatele dentare sunt utilizate și pentru adulți.

Fete purtând aparate dentare

Cum înveți să mănânci cu aparatul dentar

Persoanele care poartă aparate dentare nu au nevoie de o dietă specială; cu toate acestea, există câteva reguli de bază de urmat. În primele zile după introducerea sau schimbul cataramei sau arcului, trebuie să respectați o dietă cu alimente moi. Dinții vor fi sensibili la presiune ceea ce poate induce o mestecare intensă, dureroasă și neplăcută. Pe parcursul întregului tratament, ar trebui să se evite alimentele fibroase și lipicioase, precum guma sau caramelul, deoarece se lipesc în legăturile aparatului și împiedică curățarea ușoară. Semințele precum cele de mac sau de susan trebuie, de asemenea, evitate. Mâncatul în timp ce purtați aparat dentar va fi mai ușor dacă nu luați înghițituri mari din alimente precum mărul. Este mai bine să vă tăiați mâncarea în bucăți de dimensiuni usor de înghițit.

Curățarea aparatelor dentare

Curățarea corectă a dinților și a aparatelor dentare este esențială. Aparatele dentare fixe fac mai dificilă menținerea igienei orale bune, deoarece se formează o placă crescută în jurul aparatului dentar. Dacă nu sunt îndepărtate, bacteriile din placa dentară se pot demineraliza și, în cele din urmă, distrug smalțul. Pentru a preveni acumularea plăcii în jurul aparatului dentar, dinții trebuie curățați complet după fiecare masă. Aparatele dentare detașabile pot fi curățate separat și, din când în când, pot fi plasate într-o soluție pregătită din comprimatele de curățare.

Când aparatele dentare dor

Aparatele dentare ar putea provoca ulcerații atunci când zgârie mucoasa, iar aceste ulcerații pot fi dureroase. În astfel de cazuri, medicul stomatolog poate oferi o ceară pentru a fi pusă deasupra părții aparatului dentar care cauzează problema. Acoperirea leziunii cu un înveliș protector precum cel din Anaftin® va promova vindecarea și regenerarea celulelor și va reduce durerea.