სად შევიძინოთ?
Ghid pentru Sănătate Anaftin®

Mai puțin stres la vârsta apariției primilor dinți

Când dinții sunt pe cale să erupă prin gingii, copilul tău s-ar putea simți stresat. Să doarmă suficient poate fi adesea dificil pentru bebeluș, iar erupția dentară poate fi și mai complicată.

Dantura copilului

Tipologia dinților

Erupția dentară este foarte individuală și fiecare copil reacționează diferit. Unii copii nu arată aproape nicio reacție și nu experimentează decât un disconfort minim, în timp ce alții devin iritați și prezintă obraji roșii și umflați. Unii copii chiar prezintă diaree sau febră ușoară, deși nu este clar dacă aceste simptome sunt de fapt legate de dinți sau dacă este doar o coincidență, deoarece febra și alte afecțiuni sunt destul de frecvente.

Micile ajutoare ale mamelor

Un lucru în comun pe care îl au toți copiii carora de cresc dinții este creșterea fluxului de salivă. În doar o clipă, hainele unui copil căruia ii cresc dinții pot deveni umede în zona gâtului și a pieptului. Stivele de salopete pot ajuta la reducerea încurcăturilor asociate cu acest flux de salivă crescut. Dacă bebelușul dumneavoastră este deja destul de mobil, eșarfele, care sunt mai accesibile decât salopetele, pot fi o opțiune mai bună.

O pasiune tipică a unui bebeluș aflat în stadiul de erupție dentară este mușcarea obiectelor dure. Bebelușilor cărora le ies dinții le place să mestece pentru a-și masa gingia pentru că ameliorează durerea și susține erupția dinților. Comercial, există o gamă largă de produse disponibile pentru copiii aflați la erupție dentară. Un inel de dinți ușor de manevrat este mai sigur decât alte obiecte. Puneți inelele umplute cu lichid în frigider, niciodată în congelator. Un inel înghețat este prea rece și poate răni pielea delicată a gurii copilului. Distragerea este o modalitate simplă de a reduce disconfortul unui copil caruia îi erup dinți. Dacă te joci cu copilul sau mergi cu el la plimbare, este probabil să-și uite disconfortul pentru o perioadă. Îți poți ajuta copilul în această perioadă provocatoare oferindu-i o atenție suplimentară și arătându-i iubirea ta. Permiteți-i bebelușului dumneavoastră să fie aproape de dvs., să-l balansați în aer sau să îi cântați un cantec de leagăn. Amintiți-vă întotdeauna că dacă vă supărați, nu se îmbunătățește niciodată situația. Aveți răbdare pentru binele copilului, dar și pentru binele dumneavoastră. Pentru a reduce și mai mult disconfortul unui bebeluș în timpul erupției  dentare, luați în considerare utilizarea unui produs cu rezultate dovedite, precum Anaftin® Gel de dinți pentru copii.

Părinții relaxați au copii relaxați

Bebelușii cărora le apar dinții necesită mult timp și energie din partea părinților; și, după cum știe fiecare părinte, timpul și energia sunt două lucruri greu de procurat pentru majoritatea tinerilor părinților. Nevoile suplimentare ale unui copil căruia ii apar dinții pot crea stres și pot declanșa sentimente negative. Pentru a evita să se simtă copleșiți în această fază stresantă, părinții trebuie să găsească o modalitate de a echilibra nevoile copilului cu celelalte cerințe zilnice, în timp ce continuă să aibă și niște timp personal.

Este important să vă rezervați timp de la bun început. Împărțiți îngrijirea zilnică a copilului cu partenerul. Dacă acest lucru nu este posibil din cauza situației familiale, ar trebui să căutați un alt ajutor. Bunicii, frații sau prietenii sunt adesea fericiți să vă ajute să vă îngrijiți copilul pentru câteva ore. Utilizați în mod înțelept timpul ca să vă răsfățați cu o mică pauză și evitați să vă stresați.