სად შევიძინოთ?
Ulceraţiile cavităţii bucale

Stomatita aftoasă

Stomatita aftoasă este o inflamație a mucoasei cavităţii bucale, asociată de obicei cu aftele dureroase. Stomatita poate afecta vorbirea, procesul de masticaţie şi inghiţirea alimentelor.

Stomatita este o boală frecventă, putând afecta până la 20% din populația adultă.

Buza cu stomatita aftoasa

Stomatita aftoasă este o boală frecventă. În multe cazuri, acoperirea zonei afectate cu o peliculă protectoare favorizează vindecarea țesutului.

Simptomele stomatitei variază de la senzaţia de disconfort uşor până la afectarea vorbirii, a masticaţiei şi a înghiţirii. Cauzele stomatitei nu sunt complet cunoscute, se consideră că sistemul imunitar reprezintă un factor declanșator important în apariţia acesteia. Deoarece nu se cunoaşte cauza stomatitei, trebuie consultat un medic.

Stomatita aftoasă este tratată în diferite moduri. Cele mai frecvente tratamente vizează controlul durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților. Împreună cu frecvența și întinderea zonei dureroase, diminuarea simptomelor trebuie să direcționeze terapia. În multe cazuri, stratul de protecție din Anaftin® Apa de gura, Anaftin® Gel și Anaftin® Spray poate ajuta prin protejarea terminațiilor nervoase expuse și prin crearea unui mediu care să susțină vindecarea țesutului.

În caz de stomatită repetată și severă, trebuie să consultați medicul stomatolog sau medicul dumneavoastră de familie. Agenții sistemici, cum ar fi corticosteroizii și alte medicamente antiinflamatorii ar putea fi luate în considerare pentru tratament. De asemenea, utilizarea suplimentară de vitamine B, folat sau fier poate fi de ajutor la unii pacienți.